Zatiahnuté
13°
Bratislava
Alojza
23.10.2024
Orange County Fairground otvorilo brány pre zvieratá
Zdielať na

Orange County Fairground otvorilo brány pre zvieratá

Požiare pokračujú, ľudia sú evakuovaní. Kde sa však podeli mnohé zo zvierat?

Lesné požiare stále zúria v južnej Kalifornii a doteraz prevrátili naruby život nielen rodinám. Rýchlo sa pohybujúce plamene vyháňajú kone, dobytok a mnohých ďalších domácich maznáčikov von z ich domovov - zo stajní, ohrád či klietok.

V nutnom prípade psy, mačky, škrečky a podobné zvieratká môžu byť chytené a zavreté v prenosných klietkach, a odvezené spolu s rodinou. Avšak majitelia takých zverí ako kone, kozy, osly, ovce, prasatá, sliepky, kačky, husi či lamy ich začali prevážať do dočasne zriadených obydlí.

Jedným z takýchto miest, ktoré otvorilo brány, aby privítalo všetkých možných domácich maznáčikov, ale tiež dobytok, je Orange County Fairgrounds v Costa Mesa. Jeden muž sem dokonca volal, či by sem nemohol priviesť svoje slony.

Miesto má dobrovoľníkov, ktorí sa starajú o zvieratá o ich tunajšie prostredie a kŕmenie. Všetko, čo je potrebné urobiť pre zvieratá, robia s radosťou. Čo sa napríklad krmiva týka, mnohí majitelia si ho privážajú spolu so zvieratami. Pomáha im tiež to, že mnohé obchody s krmivom v tejto oblasti sa dobrovoľne ponúkli, že sem privezú doplnkové potraviny, zásoby.

Ako povedali administrátori, toto miesto bolo vytvorené pre zvieratá a neplatí sa za služby. Všetko pre ich potreby je zdarma. Naposledy malo miesto už 120 koní, desiatky menšieho dobytka a 25 sliepok.

Najčítanejšie správy