Zatiahnuté
13°
Bratislava
Alojza
23.10.2024
Bush navštívil postihnutú oblasť
Zdielať na
Zahraničie

Bush navštívil postihnutú oblasť

Prezident George Bush navštívil postihnutú oblasť a prisľúbil pomoc

Americká pohraničná hliadka našla v hornatej oblasti východne od San Diega, ktorú v uplynulých dňoch postihol veľký požiar porastu, štyri zhorené telá. To zvýšilo dosiaľ známy počet obetí požiaru na 12, informovala dnes agentúra Reuters.

Zostatky, ktoré našli asi desať kilometrov od mexickej hranice patrili trom mužom a jednej žene. Pohraničná polícia vychádza z predpokladu, že mohlo ísť  o ilegálneho mexického utečenca, preto začala identifikačné pátranie na oboch stranách hranice.

Po dvoch telách, nájdených vo štvrtok v jednom vyhorenom dome v okrese San Diego, znamená tento nález ďalšie zvýšenie počtu obetí.

Včera sa podarilo újsť pred plameňmi na poslednú chvíľu šiestim iným Mexičanom, ktorí ilegálne prešli americkú hranicu v oblasti medzi Tijuanou a San Diegom. Všetci šiesti utrpeli zranenia a museli ich hospitalizovať. Najhoršie je na tom dvadsaťročný muž, ktorý utrpel popáleniny druhého stupňa po celom tele.

Živel, ktorý sa vďaka zmene počasia darilo od štvrtka lepšie dostať pod kontrolu, si za päť dní vyžiadal 78 zranení, z veľkej časti medzi hasičmi. Okolo  pol milióna ľudí evakuovali a 1600 domov padlo za obeť ohňu.

O rozsahu katastrof sa vo štvrtok prišiel do Kalifornie na vlastné oči presvedčiť prezident George Bush, ktorý prisľúbil pomoc.

Zdielať na

Najčítanejšie správy