Zatiahnuté
13°
Bratislava
Alojza
23.10.2024
Sedem Číňanov chce letieť do vesmíru
Zdielať na
Zahraničie

Sedem Číňanov chce letieť do vesmíru

Zdroj: David Shapinsky/ilustračné

Vesmírna loď by mala štartovať z regiónu v Novom Mexiku v USA a turisti by mali za pohľad do vesmíru zaplatiť približne 200-tisíc dolárov, čo je v prepočte vyše 4,6 milióna korún.

Šesť Číňanov a jedna Číňanka sa uchádza o možnosť letieť do vesmíru počas prvého komerčného vesmírneho letu v Spojených štátoch amerických v roku 2009, uviedol dnes denník Beijing Post.

Vesmírna loď s názvom SpaceShipTwo vynesie do kozmu dvoch ľudí. Výpravu organizuje spoločnosť Virgin Galactic, ktorú vlastní britský miliardár Richard Branson. Podľa webovej stránky spoločnosti práca na dizajne a konštrukcii vesmírnej lode dobre pokročila a komerčné lety sa môžu začať už v roku 2009. Spoločnosť Virgin Galactic už začala aj rezervovať miesta na palube rakety, ktorú skonštruoval Američan Burt Rutan.

Vesmírna loď by mala štartovať z regiónu v Novom Mexiku v USA a turisti by mali za pohľad do vesmíru zaplatiť približne 200-tisíc dolárov, čo je v prepočte vyše 4,6 milióna korún. Podľa vesmírneho strediska v Novom Mexiku by sa vesmírne výlety mali konať dva alebo tri razy denne, päť dní do týždňa.

Ročne by sa malo zorganizovať 700 až 800 vesmírnych výletov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy