Zatiahnuté
13°
Bratislava
Alojza
23.10.2024
Tony Blair napíše pamäte
Zdielať na
Zahraničie

Tony Blair napíše pamäte

Zdroj: Stefan de Vries

Finančné podmienky, titul ani termín vydania ešte nie je známy. Kniha by však podľa literárneho agenta britského expremiéra mala vyjsť do dvoch rokov.

Bývalý britský premiér Tony Blair napíše pamäte, ktoré po preťahovaní medzi niekoľkými nakladateľmi nakoniec vydá nakladateľstvo Random House. Finančné podmienky ani titul chystaných memoárov zatiaľ neboli oznámené.

"Dúfam, že moje pamäte budú serióznou, premyslenou, ale i zábavnou reflexiou doby, kedy som bol poslancom parlamentu i premiérom," uviedol vo štvrtok v prehlásení 54-ročný Blair.

Zatiaľ nebol oznámený termín vydania. Rovnako tak nechce nakladateľstvo uviesť, koľko Blair za knihu dostane.

Blairov literárny agent Robert Barnett však uistil, že bývalý premiér knihu napíše sám. Podľa neho ale nebude publikovaná skôr než za dva roky. "Bola by to jedna z najživších súťaží, akú som za 20 rokov, čo zastupujem autorov, zažil," popísal Barnett preťahovanie o práva na Blairove pamäte. Barnett okrem iného zastupuje aj Billa a Hillary Clinton.

"Tony Blair je jedným z najvýznačnejších politických vodcov modernej éry... Ako premiér mal úzke vzťahy s prezidentmi Billom Clintonom a Georgom Bushom a je v USA známy ako málo zahraničných politikov," povedal Sonny Mehta, šéf amerického nakladateľstva Alfred A. Knopf, ktoré je súčasťou Random House a vydá chystané pamäte v USA a Kanade.

Blair odstúpil v júni po desiatich rokoch z premiérskej funkcie. Stal sa námetom rady kníh, naposledy pamätí jeho tlačového tajomníka Alastaira Campbella nazvaných The Blair Years. Samotný Blair vydal v roku 1997 súbor prejavov a článkov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy