Jasno
14°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Ukradli diamanty za 186.000 eur
Zdielať na
Zahraničie

Ukradli diamanty za 186.000 eur

Zdroj: Steve Jurvetson/ilustračné

Dvojica lupičov prišla do klenotníctva v Limassole a prehlásila sa za ruských obchodníkov, ktorí chcú kúpiť diamanty v 375 karátoch.

Dvaja muži, ktorí sa vydávali za ruských obchodníkov, ukradli v klenotníctve v cyperskom meste Limassol diamanty v hodnote 186.000 eur (približne 6,14 milióna korún). Podľa cyperských úradov, ktoré citovala agentúra AFP, zlodeji aj s korisťou ostrov opustili.

Lúpež, podľa policajného dôstojníka Nicosa Sofokleusa z Limassolu, prvá svojho druhu na Cypre, nie je ani podľa tých najlepších detektívnych románov.

Dvojica lupičov prišla do klenotníctva v Limassole a prehlásila sa za ruských obchodníkov, ktorí chcú kúpiť diamanty v 375 karátoch. Majiteľ klenotníctva ich požiadal, aby niekoľko dní počkali na dodávku vzácneho tovaru z Belgicka. Ten dorazil v stredu. Muži sa vrátili do klenotníctva zvážiť kamene a zložiť zálohu vo výške 2800 dolárov (asi 64.390 korún). Diamanty boli potom uložené do zapečateného púzdra do doby dokončenia transakcie.

Klenotník sa začal znepokojovať vo štvrtok, keď sa obaja muži nedostavili, ako bolo dohodnuté. A keď skrinku otvoril, zistil, že sú v nej namiesto drahých kameňov... mandle.

Podľa polície musela byť schránka vymenená v dobe, keď klenotník prepočítaval peniaze zložené na zálohu.

Na lupičov boli vystavené medzinárodné zatykače.

Zdielať na

Najčítanejšie správy