Jasno
14°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Vyrezala tehotnej žene dieťa, čaká ju smrť
Zdielať na
Zahraničie

Vyrezala tehotnej žene dieťa, čaká ju smrť

Zdroj: Reuters

Tridsaťdeväťročná Lisa Montgomeryová odniesla nedonosené dievčatko po vyrezaní z tela obete domov do Kansasu, kde v rodine a priateľom predstierala, že je jej.

Súdna porota v americkom štáte Missouri odporučila trest smrti pre vrahyňu, ktorá pred troma rokmi zabila tehotnú ženu a z jej brucha vyrezala dieťa. Toto odporúčanie je podľa sudcu Garyho Fennera záväzné.

Tridsaťdeväťročná Lisa Montgomeryová odniesla nedonosené dievčatko po vyrezaní z tela obete domov do Kansasu, kde rodine a priateľom predstierala, že je jej. Polícia u nej našla dieťa v poriadku druhý deň po vražde.

Dvadsaťtriročnú Bobbie Jo Stinnettovú, ktorá bola v ôsmom mesiaci tehotenstva, našli doma v Skidmore uškrtenú a v kaluži krvi.

Reuters

Žalobca odporučil trest smrti s ohľadom na mimoriadnu brutalitu činu, zatiaľ čo obhajoba žiadala miernejší rozsudok s ohľadom na neutešené detstvo vrahyne, ktorú niekoľkokrát zneužili, a na jej duševnú nevyrovnanosť. Podľa vyšetrovateľov ale skúmanie zločinu ukázalo, že žena vraždila premyslene a že mentálnu nemoc iba predstierala.

Dátum oficiálneho vynesenia rozsudku nie je zatiaľ známy.

Zdielať na

Najčítanejšie správy