Jasno
14°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Manželstvo Čecha nenaplnené sexom súd zrušil
Zdielať na
Zahraničie

Manželstvo Čecha nenaplnené sexom súd zrušil

Zdroj: Nara Vieira da Silva Osga

Pre muža, ktorý odmietal intímny styk so svojou americkou manželkou, to môže mať i nepríjemné dôsledky v tom, že by mohol stratiť prisťahovalecký status, ktorý mu umožňoval žiť v USA niekoľko rokov.

Súd v americkom štáte Alabama rozviedol v piatok manželstvo Čecha, pretože bolo po sexuálnej stránke nenaplnené. Pre muža, ktorý odmietal intímny styk so svojou americkou manželkou, to môže mať i nepríjemné dôsledky v tom, že by mohol stratiť prisťahovalecký status, ktorý mu umožňoval žiť v USA niekoľko rokov. Informuje o tom agentúra AP.

Neveste to vraj bolo podozrivé už od začiatku, keď na svadobnej ceste v Smoky Mountains jej vyvolený Jiří Janda odmietal manželský sex a spal v inom stane. Sťažoval sa na jej váhu. Preto Antoinette Waltersová Jandová zhodila skoro 30 kíl, ale ani to nepomohlo, sex stále nikde. Tak ho dala k súdu, a ten jej manželstvo rozviedol.

Rozhodnutie alabamského súdu bolo jednomyselné s tým, že manželstvo bolo nenaplnené, i keď manželia žili pod jednou strechou takmer dva roky. Sudca Terry Moore pri vyhlásení rozsudku povedal, že "podľa tradície je sexuálny vzťah v manželstve samozrejmosťou a že pri svadobnom obrade neohlásený úmysel ho totálne odmietnuť je podvod, ktorý od základu mení samotnú podstatu manželstva."

Právny zástupca Jiřího Jandy James Lambert povedal, že je výsledkom súdu sklamaný. Nevie ale ešte, či sa jeho klient odvolá. "Náš argument bol, že to nie je podvod, ale súžitie dvoch ľudí v netradičnom manželstve."

Podľa údajov súdu je Jiří Janda občanom Českej republiky, ktorý do Spojených štátov prišiel v roku 2001 na tzv. dočasnú zelenú kartu. S Antoinettou Waltersovou uzavreli manželstvo v júni 2005.

Zdielať na

Najčítanejšie správy