Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Fabia vyhrala od cukrárov britskú cenu
Zdielať na
Zahraničie

Fabia vyhrala od cukrárov britskú cenu

Zdroj: follettmotors_com

Odniesla si tiež cenu za najlepší model a za najlepšiu pieseň. Reklamu zadalo britské zastúpenie mladoboleslavskej automobilky.

Televízna reklama, v ktorej skupina cukrárov upiekla tortu v podobe Škody Fábie v životnej veľkosti, vyhrala v noci na dnes najvyššie ocenenie v súťaži British Television Advertising Craft Awards. Odniesla si tiež cenu za najlepší model a za najlepšiu pieseň. Reklamu zadalo britské zastúpenie mladoboleslavskej automobilky.

Asi minútová reklama vraj stála okolo pol milióna libier (23,5 milióna korún). Tím pekárov, cukrárov a tvorcov modelov na nej postupne pečie tortu v podobe Škody Fabia. Potrebovali k tomu asi 180 vajec, sto kilogramov múky a rovnaké množstvo cukru, 30 kg mandlí, 65 kilogramov sušeného ovocia, 10 kg bielej čokolády, tri kilogramy pomarančových šupiek, päť kilogramov kakaového prášku.

Upečená škoda mala pôvodne skutočne skončiť na tanieroch ako pochúťka. Agentúra, ktorá reklamu vyrobila, ju chcela rozrezať a rozdať miestnym školám, nemocniciam a charitám. Potom si ale uvedomila, že po niekoľkých dňoch v teple pod štúdiovými reflektormi pri natáčaní by bola skôr než pochúťkou zdravotným rizikom, a tak až na pár suvenírov putovala cukrová fabia do kompostu.

Zdielať na

Najčítanejšie správy