Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
O Baťov kanál je rekordný záujem
Zdielať na
Zahraničie

O Baťov kanál je rekordný záujem

Zdroj: kh1234567890/ilustračné

Rekordní počet ľudí zavítal tento rok na unikátnu vodnú cestu Baťov kanál, celkom ich bolo asi 62 500.

Rekordní počet ľudí zavítal tento rok na unikátnu vodnú cestu Baťov kanál, celkom ich bolo asi 62 500. Zatiaľ najväčší záujem o turistickú atrakciu bol v roku 2004, kedy sa loďou zviezlo zhruba 56 800 ľudí.

ČTK to dnes povedal riaditeľ spoločnosti Baťov kanál Vojtěch Bártek. Podľa neho sa návštevnosť zvýšila napríklad kvôli propagácii, priaznivému počasiu či rastúcej ponuke služieb. Plavebná sezóna trvá od mája do septembra.

"Propagačná kampaň zahŕňala napríklad účasť na veľtrhoch cestovného ruchu v Brne a Bratislave, kde mala vodná cesta samostatný stánok. Ďalej bolo vydaných 30 000 kusov propagačných materiálov, ktoré boli zdarma k dispozícii na veľtrhoch i v turistických informačných centrách v Českej republike a na Slovensku," uviedol Bártek.

Prevádzkovateľom lodnej dopravy a požičovní, ktorých je desať, hralo do karát aj priaznivé počasie počas celej plavebnej sezóny.

Vodná cesta spájajúca Otrokovice v Zlínsku a Rohatec v Hodonínsku vznikla v 30. rokoch minulého storočia. Pôvodne slúžila na prepravu lignitu z dolov na južnej Morave do Baťových závodov a k závlahám okolitých polí.

Po druhej svetovej vojne kanál chátral. V 90. rokoch sa začalo s jeho obnovou. Možnosti plavby sa naviac rozšírili. V roku 2008 začnú práce na predĺžení vodnej cesty k Hodonínu.

Zdielať na

Najčítanejšie správy