Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Trojročné dievčatko len zázrakom prežilo pád lietadla
Zdielať na
Zahraničie

Trojročné dievčatko len zázrakom prežilo pád lietadla

Zdroj: Justin Henry/ilustračné

Záchranári ju našli živú potom, čo strávila štyri hodiny hlavou dolu pripútaná v lietadle v detskej automobilovej sedačke.

Trojročné dievčatko ako jediné zázračne prežilo haváriu malého lietadla. Záchranári ju našli živú potom, čo strávila štyri hodiny hlavou dolu pripútaná v lietadle v detskej automobilovej sedačke. O prípade dnes informovali kanadské médiá.

Malá Kate Williamsová bola pri vedomí, keď ju v nedeľu našli záchranári na palube malého lietadla, ktoré ležalo na polovicu prevrátené na dne veľkého údolia v hornatej oblasti provincie Alberta na západe Kanady.

Kate bola schopná povedať svoje meno a dokonca hľadala svojho plyšového medvedíka, povedal jeden zo záchranárov v denníku The Globe and Mail.

Lietadlo, malú cessnu, pilotoval dedko dievčatka Allen Williams, ktorý spolu s ďalším cestujícím prišiel pri nešťastí o život.

Williams opustil letisko v Goldene v Britskej Kolumbii v nedeľu poobedne a smeroval do Edmontonu, hlavného mesta provincie Alberta. Hodinu po štarte radar zachytil jeho volanie o pomoc. Záchrannú akcii však komplikovalo zlé počasie, vrtulník objavil lietadlo až krátko pred zotmením, kedy museli  záchranárske práce kvôli tme prerušiť.

Zachránené dievčatko okamžite previezli do nemocnice, ale jej život nie je v ohrození. "Dedko jej podľa všetkého zachránil život, keď ju veľmi starostlivo pripútal do detskej automobilovej sedačky," povedal k "zázraku" jeden z prítomných policajtov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy