Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Šéf mafiánskeho gangu počal na diaľku dieťa
Zdielať na
Zahraničie

Šéf mafiánskeho gangu počal na diaľku dieťa

Zdroj: Omer Ziv/ilustračné

Jeden z najznámejších talianskych gangstrov Raffaele Cutolo dostal povolenie k umelému oplodneniu manželky

Jeden z najznámejších talianskych gangstrov Raffaele Cutolo, ktorý hoci si odpykáva doživotný trest bez možnosti stretávať sa s manželkou, počal so svojou ženou dieťa. Podarilo sa to dosiahnuť po dlhej právnej bitke, na ktorej konci Raffaele Cutolo oplodnil manželku svojimi spermiami.

V Taliansku je to prvý prípad svojho druhu, pretože sa očakáva, že šéfovia gangov, ktorí sa dostanú do väzenia, budú v ňom mať tvrdý režim.
"Ja už vo väzení zomriem. Moje posledné prianie je dať svojej žene dieťa," povedal minulý rok denníku La Repubblica Cutolo, ktorý bol šéfom neapolskej odnože mafie (camorry). Toto prianie poprvýkrát vyslovil už v roku 1991 a rozpútal tým dlhý právny boj.

Cutolo sa oženil so svojou ženou vo väzení v roku 1983, ale ich manželstvo sa  podľa správ tlače nikdy nenaplnilo. Teraz 24 rokov po svadbe, pani Cutolová porodila dievčatko, ktoré pomenovala Denisa. Obe sú po pôrode v poriadku.

Novinárom, ktorí sa pýtali na budúcnosť Denisy, Cutolová povedala, že ju bude držať ďaleko od camorry. "Chcem, aby nikdy ani nezačula toto slovo, pretože je to pre každého synonymom bolesti," povedala denníku La Repubblica.

Cutolo si odpykáva niekoľkonásobné tresty doživotia za vraždy. Z prvého manželstva mal syna, ale ten zahynul v 90. rokoch zrejme vo vojne gangov. Sám Cutolo sa dostal za mreže vo svojich dvadsiatich rokoch.

Aktívny bol i vo väzení, kde dal dohromady rozsiahlu, prísne centralizovanú zločineckú organizáciu, ktorú riadil spoza mreží. V roku 1978 sa mu podarilo ujsť, ale po roku ho znovu chytili.

Zdielať na

Najčítanejšie správy