Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Malú pandu pomenujú Fu Long, Šťastný Drak
Zdielať na
Zahraničie

Malú pandu pomenujú Fu Long, Šťastný Drak

Zdroj: mozzercork/ilustračné

Na internete môžete hlasovať za meno pandy, zatiaľ vedie Šťastný drak

Pandie mláďa, ktoré sa narodilo vo viedenskom Schönbrunne 23. augusta, sa bude pravdepodobne volať Fu Long, v preklade Šťastný Drak.

O mene malej pandy môžu návštevníci zoologickej záhrady hlasovať na internetovej stránke www.zoovienna.at už len dnes. S náskokom viac ako šesťtisíc hlasov vedie momentálne spomínané meno Fu Long.

Drak je v Číne symbolom šťastia a malej pande by malo meno zabezpečiť šťastnú budúcnosť. Do hlasovania sa zapojilo do dnešného dňa viac ako 25-tisíc ľudí. Krst malej pandy by sa mal uskutočniť na konci novembra.Návštevníci zoo si môžu ešte dnes vybrať zo štyroch mien.

Hlasovať môžu aj za meno Hua Shan, ktoré je názvom posvätnej hory. Keďže sa pandie mláďa narodilo v Rakúsku, rodisku slávnych hudobných skladateľov, mohlo by dostať aj meno Mei Yue, v preklade Krásna Hudba. Ako štvrté meno je v hre Zhu Wa, teda Bambusový Chlapček.

Pandia matka aj mláďa patria oficiálne Číne, ktorá má prednostné právo mláďa pomenovať. Viedenskej zoo však navrhla štyri mená, z ktorých si môžu jedno vybrať.Informácie pochádzajú z internetovej stránky www.zoovienna.at.

Zdielať na

Najčítanejšie správy