Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Paroubek získa väčšinu majetku, exmanželka psa
Zdielať na
Zahraničie

Paroubek získa väčšinu majetku, exmanželka psa

Zdroj: SITA/Peter Hudec

Zuzana Paroubková získava podľa zmluvy časť pozemkov, zariadenie chalupy a bytu, v prepočte 480 000 slovenských korún a jazvečík Andy.

Predseda ČSSD Jiří Paroubek, ktorý sa po rokoch rozviedol s manželkou Zuzanou, zverejnil na internete zmluvu o ich majetkoprávnom vyrovnaní. Informácie o tom, čo ktorému z manželov po rozvode zostalo, sa návštevníci internetu dozvedia na internetovej adrese paroubek.cz.

Ako napísal portál idnes.cz, v zmluve nie je uvedená dohoda o výživnom ani zmienka o tom, či bude bývalý premiér ČR zháňať sponzorov pre občianske združenie (OZ) svojej exmanželky, čo jej dva týždne po rozvode verejne prisľúbil. Zo zmluvy sa čitateľ dozvie viac o rozdelení peňažných úspor, splácaní hypoték a leasingu, dohode o bývaní po rozvode a rozdelení hnuteľného a nehnuteľného majetku.

Paroubek však, zdá sa, nie je voči exmanželkinmu OZ úplne ľahostajný. Nedávno svojim dvom priateľom Edvardovi Harantovi a Janovi Dostálovi odporučil, aby toto OZ podporili. O výške príspevkov však nevedel. Ako uviedol v Otázkach Václava Moravce Českej televízie, bývalej manželke odporučil, aby nechala v OZ spraviť procesný audit, ktorý ona odmietla.

Okrem toho povedal, že v prospech exmanželky sa vzdal ôsmich tisíc eur (259 200 Sk). Túto čiastkou mu chceli jeho rakúski priatelia z tamojšej sociálnej demokracie prispieť na narodeninovú oslavu. Podľa idnes.cz sa na odovzdaní daru ešte nedohodli.

Ako vyplýva z dohody, expremiérovi ostanú pozemky v obci Vrané nad Vltavou (okres Praha - Západ), byt na Symfonickej ulici v Prahe - Stodůlkách s podielom na spoločných priestoroch bytového domu, príslušných pozemkoch, častiach domu a spoločnej garáži. Stane sa členom bytového družstva Rotavská a bude vlastniť družstevný podiel k bytu na Foglarovej ulici v Prahe - Stodůlkách, vrátane jeho zariadenia.

Navyše, po doplatení leasingu získa šéf najsilnejšej opozičnej strany Renault Mégane, zariadenia v oboch bytoch a chate. Prilepší si aj o polovicu spoločných úspor vo výške 480 000 Sk. Zuzana Paroubková získava podľa zmluvy časť pozemkov v Hornom Maxove, zariadenie chalupy v Hornom Maxove a zariadenie bytu v Prahe 6.

Expremiérovej exmanželke pripadla tiež druhá polovica úspor - 480 000 Sk a jazvečík Andy. Paroubková bude po rozvode žiť v Paroubkovom družstevnom byte dovtedy, kým sa skončí rekonštrukcia jej bytu. Celá zmluva má dvadsať strán.

Zdielať na

Najčítanejšie správy