Jasno
17°
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Prekvapenie pre nemeckých policajtov. Slováci v dodávke prevážali 93 šteniat a 21 mačiek
Zdielať na

Prekvapenie pre nemeckých policajtov. Slováci v dodávke prevážali 93 šteniat a 21 mačiek

Archívna reportáž

STUTTGART / Polícia v nemeckej spolkovej republike zadržala slovenskú dodávku, ktorá prevážala zvieratá. Na základe nezrovnalostí zvieratá previezli na vyšetrenie veterinárnym ústavom a ďalej v ceste do Španielska už nemohli pokračovať.

Nemeckí policajti zaistili slovenskú dodávku pri kontrole úseku diaľnice A8 v spolkovej republike Bádensko-Württembersko. Pri kontrole policajti objavili 93 šteniat a 21 mačiek. Podľa získaných informácií dodávka smerovala zo Slovenska do Španielska. Počas kontroly dvaja vodiči vo veku 22 rokov odovzdali príslušné dokumenty zvierat. Avšak po dôkladnejšej kontrole policajti zistili nezrovnalosti medzi údajmi o zvieratách a ich reálnom veku. 

Po cestnej kontrole, sa dodávka presunula v sprievode policajtov do Stuttgartu na posúdenie veterinárneho úradu. Podľa informácií Polizei Ludwigsburg tamojší úrad odhalil, že časť psov je príliš mladá na to, aby boli prevážané. Rovnako mačky neboli v dobrom stave a trpeli rôznymi chorobami. 

Polícia na základe zistení začal prípad vyšetrovať. Veterinárny úrad zakázal následný prevoz zvierat a rovnako zhabali ich dokumenty.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy