Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
V Prahe zadržali Slovákov, ktorí prepadli 18 bánk
Zdielať na
Zahraničie

V Prahe zadržali Slovákov, ktorí prepadli 18 bánk

Zdroj: TV JOJ/ilustračné

Do peňažných ústavov prichádzali lupiči v nenápadnom civilnom odevu a so zbraňou v ruku. Nikdy však podľa polície nezranili ani pracovníkov, ani náhodných prítomných.

Takmer štyri milióny korún údajne odcudzili dvaja Slováci, ktorých polícia zadržala v utorok. Podozrieva ich z toho, že od minuloročnej jesene prepadli 18 bankových pobočiek, benzinovú čerpaciu stanicu a herňu. Novinárom to dnes povedal vedúci oddelenia kriminality pražskej polície Bohumil Kocourek.

Do peňažných ústavov prichádzali lupiči v nenápadnom civilnom odeve a so zbraňou v ruku. Nikdy však podľa polície nezranili ani pracovníkov, ani náhodných prítomných

Ukradnutú hotovosť zadržaní muži podľa Kocourka priebežne utrácali, v čase zatknutia mali pri sebe 260 000 korún. Jeden z podozrivých hral na automatoch, druhý žil nadštandardným spôsobom. V Českej republike žili obaja muži bez spoločenského zázemia a v ústraní.

Páchateľom hrozí za trestný čin lúpeže a spolupáchateľstvo päť až 12 rokov väzenia. Polícia navrhla ich vzatie do väzby.

Zdielať na

Najčítanejšie správy