Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Supertresty v školských laviciach
Zdielať na
Zahraničie

Supertresty v školských laviciach

Zdroj: yoppy/ilustračné

Netypické tresty majú vraj priviesť mládež k rozumu. Pretože facku už nemôžu pedagógovia roky užívať, vymysleli si svoj spôsob pokarhania.

Lyžičku soli s korením musí prehltnúť každý školák na jednom gymnáziu v poľskom meste Lodža, ktorého učiteľ pristihne pri používaní vulgarizmov.

Netypické tresty majú vraj priviesť mládež k rozumu. Pretože facku už nemôžu pedagógovia roky užívať, vymysleli si svoj spôsob pokarhania. Na študentov vraj originálne tresty platia viac než znížená známka z chovania.

Za slová, ktoré sa nepatria používať na pôde školy, naviac musí školák pripraviť materiál na tému pravopisu či gramatiky.

Špeciálny trest čaká tiež na mladých fajčiarov. Pokiaľ učiteľ niekoho pristihne s cigaretou v ruke, musí dotyčný namaľovať plagát alebo predniesť prezentáciu o škodlivosti fajčenia a ešte povinne vypiť pohár oleja.

"Korenie so soľou páli iba chvíľku a potom by mala prísť reflexia. Žiak si uvedomí, že rúhanie sa je ubližovanie reči," vysvetlila svoj nápad riaditeľka gymnázia Ewa Ćwiklová. Tí zvlášť odolný, u ktorých nepomôže ani špeciálna "pochúťka", musia absolvovať prednášku o pestovaní poľštiny alebo na rôznych slávnostných akciách prednášať verše.

Riaditeľka dodala, že tí, ktorí škaredo rozprávajú alebo fajčia, prezentujú zlé vzory chovania. "A my od nich žiadame, aby ukázali tiež svoju lepšiu stránku," hovorí Ćwiklová.

Zdielať na

Najčítanejšie správy