Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Polícia vyšetruje lekárku týraných chlapcov
Zdielať na
Zahraničie

Polícia vyšetruje lekárku týraných chlapcov

Zdroj: nofrills/ilustračné

Obaja chlapci majú množstvo jaziev, policajtov preto zaskočilo, že si ich lekárka nevšimla.

Detská lekárka chlapcov Ondreja a Jakuba z kuřimskej kauzy Milana Smékalová je podozrivá, že neoznámila trestný čin týrania.

Obaja chlapci majú množstvo jaziev, policajtov preto zaskočilo, že si ich lekárka nevšimla. Ako podozrivú eviduje Smékalovú a Mestské štátne zastupiteľstvo v Brne, povedal dnešnej brnenskej Mladej fronte Dnes (MfD) štátny zástupca Vladimír Kutnohorský.

Lekárka denníka povedala, že si ničoho nevšimla. MfD ďalej cituje policajný výsluch chlapcov, ktorí uviedli, že si v ordinácii museli zakrývať jazvy a matka Klára Mauerová im zakázala vyzliekať si prádlo.

Pokiaľ na to ale lekárka pristúpila, prehliadku nevykonala správne. "Obsahom týchto prehliadok je i posúdenie celkového stavu dieťaťa, ktoré nemožno vykonať bez obnaženia," povedal denníku hovorca ministerstva zdravotníctva Tomáš Cikrt.

Česká školská inšpekcia podľa denníka dnes začína s kontrolou na základnej škole v Brně-Lesné, ktorú vlani navštevoval starší z chlapcov. Triedny učiteľ Jakuba už bol na niekoľkých policajných výsluchoch.

"Žiadnu jazvu som si všimnúť nemohol. Na telocviku majú deti teplákové súpravy, pri prezliekaní učiteľ nie je," povedal MfD.

Za týranie chlapcov je stíhaná ich matka Klára a niekoľko ďalších ľudí. Údajne deti zväzovali a zatvárali do temnej miestnosti. Podľa denníka tiež chlapca rezali a pálili cigaretami.

Zdielať na

Najčítanejšie správy