Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Zakopali sa pod zem a čakajú na koniec sveta
Zdielať na
Zahraničie

Zakopali sa pod zem a čakajú na koniec sveta

Zdroj: wikipedia.org

Sektári sa zakopali pod Zem, čakajú na apokalypsu

Asi tridsať príslušníkov novej náboženskej sekty sa pred niekoľkými dňami zakopalo pod zem neďaleko osady Nikolskoje v strednom Rusku.

Ruské médiá dnes uviedli, že sektári sú rozhodnutí zotrvať pod zemou minimálne do mája budúceho roku, keď očakávajú koniec sveta. Úrady Penzenskej oblasti sa obávajú o zdravie týchto ľudí, lebo teplota v noci klesá až na mínus 15 stupňov Celzia.

Ruská televízia NTV ukázala zábery zasneženého stropu zemljanky, z ktorého vychádzal dym. Podľa niektorých informácií majú k dispozícii plynovú bombu a varič.

Podľa úradov pod zemou žije zrejme 25 dospelých a najmenej štyri deti. Pokiaľ by sa policajti pokúsili dostať ich z úkrytu násilím, pohrozili členovia sekty v liste sebaupálením.

K zostupu do novovykopaného podzemného obydlia presvedčil 7. novembra ostatných miestny obyvateľ, 43-ročný Petr Kuzněcov, o ktorom lekári tvrdia, že je schizofrenik. Posledných niekoľko mesiacov spal v rakve. Medzitým ho ale vyšetrovatelia už zadržali.

Terajšia udalosť pripomína viac než sto rokov staré ruské chiliastické kulty. Vtedy sa niektorí veriaci predovšetkým v odľahlých oblastiach Ruska, ktorí odmietali cirkevné i svetské reformy, v niekoľkých prípadoch dobrovoľne v očakávaní konca sveta zakopali pod zem, kde neskôr umierali na nedostatok kyslíka.

Aj v súčasnosti niektorí ruskí občania odmietajú napríklad nové osobné doklady či daňové priznania, ktoré vnímajú ako satanský protikresťanský prejav dokladajúci skorý koniec sveta.

Zdielať na

Najčítanejšie správy