Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Deň vína Beaujolais oslávili kúpeľom v ňom
Zdielať na
Zahraničie

Deň vína Beaujolais oslávili kúpeľom v ňom

V Tokiu nalievali do bazénov červené francúzske víno z veľkého množstva fliaš. <b>Pozrite si VIDEO</b>

Dnešný deň, 15. november, je známy na celom svete ako otvárací deň sezóny vína Beaujolais nouveau. Japonci si ho pripomenuli horúcim kúpeľom v tomto nápoji.

V Tokiu nalievali do bazénov červené francúzske víno z veľkého množstva fliaš. Týmto nápojom sa napĺňali aj poháre všetkých ľudí, ktorí si nenechali kúpeľ vo víne ujsť. Zatiaľ čo dospelí si užívali víno, deťom musela postačiť iba jeho vôňa.

„Mám už 68 rokov a ešte nikdy som nezažil taký zábavný kúpeľ ako tento,“ pochvaľoval si netradičný nápad Toshimitsu Kobayashi. Užíval si ho spolu so svojou manželkou.

Pre viacerých kúpajúcich bol bazén plný vína neobvyklou, ale dobrou zábavou. „Toto kúpanie je šokujúce, je to ako sa ocitnúť zrazu na inom svete,“ prezradila po kúpeli svoje pocity 31-ročná Kimiko Omata.

Ďalšia účastníčka Masahiko Mori si myslí, že toto je spôsob, ako využiť víno v prospech ľudí. Okúpať sa v ňom a relaxovať pri jeho aróme.

V minulosti väčšinu vína značky Beaujolais nouveau exportovali do Británie. Teraz sa ale nalieva v 120 krajinách a je to pre Japonsko najväčší obchod.

Toto víno je v Japonsku veľmi obľúbené. Až 90% vína značky Beaujolais, ktoré každý rok Japonci vypijú, predstavuje práve druh Beaujolais nouveau.

Zdielať na

Najčítanejšie správy