Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Po Čile zasiahlo zemetrasenie Ekvádor aj Peru
Zdielať na
Zahraničie

Po Čile zasiahlo zemetrasenie Ekvádor aj Peru

Zdroj: Reuters

Ohnisko dnešných otrasov bolo asi 240 kilometrov juhovýchodne od ekvádorskeho mesta Guayaquil. Najsilnejšie otrasy boli namerané vo štvrtok o 22:12 miestneho času (dnes o 4:12 SEČ).

Oblasť v blízkosti hranice latinskoamerických štátov Ekvádor a Peru zasiahlo zemetrasenie so silou 6,7 stupňa Richterovej škály. Oznámil to dnes americký geologický ústav. Správa prichádza v čase, keď sa zo silného zemetrasenia z tohto týždňa spamätáva sever Čile.

Ohnisko dnešných otrasov bolo asi 240 kilometrov juhovýchodne od ekvádorskeho mesta Guayaquil. Najsilnejšie otrasy boli namerané vo štvrtok o 22:12 miestneho času (dnes o 4:12 SEČ). Zatiaľ nie sú správy o obetiach ani ranených, iba o hmotných škodách. Na budovách v Guayaquilu praskali okna, medzi ľuďmi vypukla panika a mnohí vybiehali z domov.

Severné Čile v stredu zasiahlo zemetrasenie so silou 7,7 stupňa. Zahynuli pri ňom dvaja ľudia a 150 utrpelo zranenia. O domovy prišlo 15 000 osôb. Vo štvrtok túto oblasť postihli následné otrasy so silou 6,2 a 6,8 stupňa Richterovej škály.

Zdielať na

Najčítanejšie správy