Jasno
16°
Bratislava
Vladimíra
16.10.2024
Číňania túžia po nevestách z Ruska. Pochvaľujú si, že im nejde len o peniaze
Zdielať na

Číňania túžia po nevestách z Ruska. Pochvaľujú si, že im nejde len o peniaze

PEKING / V poslednej dobe neprúdi do Číny len ruská ropa, ale aj ruské nevesty. A takisto dievčatá z Ukrajiny, v menšej miere aj z Bieloruska a Poľska.

Pri značnom majetku a spoločenskom postavení sa Číňanom domáce krásky skôr vrhajú do náručia. Mnohí z týchto zbohatlíkov sa však pri hľadaní partnerky radšej rozhliadajú inde. Páčia sa im belošky, najmä vraj modrooké blondínky s jemnou pleťou a dobrým vychovaním."S vysokou kultúrnou úrovňou," ako hovoria. Aby ich dobre reprezentovali.

Nejde ale len o vzhľad. Čínskym mužom vraj na Ruskách imponuje aj to, že sú skromnejšie, majú dobrú povahu a vzťah k rodinnému životu. Aj preto sú ochotní pre novú vášeň aj všeličo obetovať. A nejde len o peniaze. Platia tisíce dolárov za výlety do sibírskych miest, kam to majú najbližšie, aby si tam vyhliadli nevesty svojich snov.

Ruské zoznamovacie agentúry spozorneli, ucítili dobrý biznis.

Na "turné" sú čínski podnikatelia predstavovaní skupinám vhodných žien a často vraj "preskočí iskra". Následné sobáše nie sú výnimkou, hoci celkový počet rusko-čínskych zmiešaných manželstiev nie je známy. Ide najmenej o tisíce takýchto prípadov.

V miestnej tlači sa tiež začali nenápadne objavovať inzeráty typu: "Som čínsky biznismen, pokojný a vyrovnaný. Hľadám ruskú priateľku." Prinajmenšom z demografického hľadiska majú tieto interakcie logiku. Kým v Číne je žien nedostatok, v Rusku ich naopak prebýva - na každú stovku žien tam pripadá len osemdesiatpäť mužov. Je to dôsledok rozšíreného alkoholizmu, ale tiež stále ešte nezacelených strát z druhej svetovej vojny.

"Ti muži majú všetko, ale chýba im láska. Pre nich je Ruska niečo ako darček snov. Chcú sa oženiť, ide im o vážny vzťah,“ povedala pre britský denník The Daily Mail Marina Suvorovová z úspešnej svadobnej agentúry OCD Centre, ktorá sídli v Novosibirsku.

V ázijských krajinách nie je výnimočné, ak sa páry berú hromadne:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy