Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Mexickí študenti hádzali Molotovove koktaily
Zdielať na
Zahraničie

Mexickí študenti hádzali Molotovove koktaily

Mexickí študenti majú odvahu. Proti zníženiu rozpočtu na vzdelávanie v meste Chilpanvingo protestovali tak, že po domácky vyrobené bomby hádzali po budove miestneho kongresu. <b>VIDEO: Strety policajtov a študentov</b>

Mexickí študenti včera hádzali na budovu miestneho Kongresu v meste Chilpanvingo, juhozápadne od hlavného mesta Mexico City, po domácky vyrobené zbrane známe ako Molotov koktail. Protestovali tak proti zníženiu rozpočtu na vzdelávanie v tejto oblasti.

Tieto doma vyrobené bomby prišli na rad po blokáde hlavnej diaľnice, ktorá spája Mexico City s pobrežným strediskom Acapulco. Zúčastnilo sa na ňom 600 študentov, ktorí vnikli do budovy kongresu a nevyhli sa potom konfliktu s políciou.

Študenti požadujú, aby ministerstvo školstva zabezpečilo viac učiteľských miest  pre absolventov miestneho vzdelávacieho inštitútu Ayotzinapa.

Zároveň bojujú za to, aby sa na prvom stupni vyučovalo podľa učebných osnov a aby ubytovanie a strava vo výchovnom inštitúte ministerstvo nezrušilo.
 
Štátny guvernátor Zeferino Torreblanca sa odmietol so študentmi stretnúť. Povedal, že neustúpi nátlaku tých, ktorí páchajú násilie.

 

Zdielať na

Najčítanejšie správy