Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Pilot vrtuľníka má problémy kvôli hubám
Zdielať na
Zahraničie

Pilot vrtuľníka má problémy kvôli hubám

Zdroj: Ami Shah/ilustračné

Keď pilot zbieral huby, čo mu zabralo celú hodinu, opustili vrtuľník i ďalší členovia posádky.

Pilot vrtuľníka thajského vojenského letectva sa dostal do problémov kvôli tomu, že chcel urobiť radosť svojej maminke. Nepovolene pristál so strojom na poli, aby pre ňu nazbieral huby. Vojenská prokuratúra teraz proti nemu zahájila vyšetrovania.
    

Udalosť z minulej stredy, o ktorej dnes informovala agentúra AFP sa ale týka celej posádky stroja, ktorú tvorilo okrem vinníka ešte ďalších šesť vojakov, vrátane druhého pilota. Keď pilot zbieral huby, čo mu zabralo celú hodinu, opustili vrtuľník i ďalší členovia posádky.
 

"Je zrejmé, že nechať vrtuľník bez dozoru celu hodinu znamenalo vystaviť stroj nebezpečia teroristické sabotáže," zdôraznil hovorca vojenského letectva.
    

Na verejnosť sa záležitosť s hubami dostala koncom minulého týždňa vďaka článku v tlači. Noviny informovali o prekvapení miestnych poľnohospodárov, ktorí sledovali, ako vrtulník lieta nad rýžovým poľom, než pristál. Zvedaví dedinčania sa šli vojakov opýtať, o čo ide - a pilot im odpovedal, že ho len matka požiadala, aby jej doviezol nejaké huby.

Zdielať na

Najčítanejšie správy