Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Pri požiari v Paríži zahynul hasič
Zdielať na
Zahraničie

Pri požiari v Paríži zahynul hasič

Zdroj: REUTERS

Jeden z dvoch hasičov, zavalených troskami pri hasení veľkého piatkového požiaru v Paríži, svojím zraneniam v noci na dnes podľahol.

Jeden z dvoch hasičov, zavalených troskami pri hasení veľkého požiaru v Paríži, svojím zraneniam v noci na dnes podľahol.

Z dosiaľ neznámych dôvodov vybuchol v piatok večer na jednej ulici, kde žije veľa chudobných arabských a afrických obyvateľov, automobil.

Explózia vyvolala požiar, pri likvidácie ktorého sa na dvoch hasičov zrútila stena z troch poschodí horiaceho domu. Stovke hasičov sa podarilo plamene uhasiť za dve hodiny.

Druhý zranený hasič zostáva vo vážnom stavu. Z ruín ho vyprostili až po deviatich hodinách a do nemocnice ho previezli s početnými zlomeninami. Zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Požiar v severovýchodnej časti Paríža vyvolal rozruch, keď sa nad postihnutou  časťou metropoly začalo vznášať veľké mračno čierneho dymu. Ešte v piatok

večer sa na miesto vydali okrem iných ministerka vnútra Michele Alliotová-Marieová a parížsky policajný prefekt Michel Gaudin.

Zdielať na

Najčítanejšie správy