Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Detroit je najnebezpečnejšie mesto USA
Zdielať na
Zahraničie

Detroit je najnebezpečnejšie mesto USA

Zdroj: gab482

Najnebezpečnejším mestom USA na základe tohtoročných štatistík zločinnosti je Detroit.

Na základe tohtoročných štatistík zločinnosti v amerických mestách s najmenej 75 000 obyvateľov je teraz v Spojených štátoch najnebezpečnejším mestom priemyslový Detroit v štáte Michigan. Uviedla to dnes agentúra AP.

Zo záznamov amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) o počtoch vrážd, znásilnení, lúpeží a prepadnutí na jedného obyvateľa v 378 mestách podľa agentúry CQ Press vyplýva, že za Detroitom je na druhom mieste mesto St. Louis v štáte Missouri, ktorý minulý rok v tejto nepriaznivej tabuľke viedlo.   

Na ďalších miestach najväčšej zločinnosti skončili mesta Flint v štáte Michigan, kalifornský Oakland, Camden v štáte New Jersey, Birmingham v Alabame, North Charleston v Južnej Karolíne, Memphis v Tennessee, Richmond v Kalifornii a Cleveland v Ohiu.   

Naopak za najbezpečnejšie americké mesto správa označila Mission Viejo v Kalifornii. Za ním sa v dobrom hodnotení ohľadne miery zločinnosti umiestnili mestá Clarkstown v štáte New York, Brick Township v štáte New Jersey, Amherst v štáte New York a Sugar Land v Texasu, dodala AP.

Zdielať na

Najčítanejšie správy