Skoro jasno
14°
Bratislava
Matúš
21.9.2024
V Číne nosia na hlave vianočný stromček
Zdielať na

V Číne nosia na hlave vianočný stromček

Tím španielských štylistov pricestoval do Hong Kongu, aby pozabával nakupujúcich či zákazníkov s vlastnou značkou vtipných vianočných účesov.

Španielski štylisti pomocou spreja, farebných umelých vlasov, príčeskov a dekorácií s bláznivými ozdobami menia hlavy odvážnych zákazníkov na vianočné stromčeky.

"Nebola som si istá, ako budem vyzerať, čakala som veľa farby, niečo extravagantné - ale nečakala som niečo také veľké," povedala zákazníčka s červenými a oranžovými copíkmi, darčekmi a stromčekom na hlave. Jej vlasy takto nadobudli charakter animovanej rozprávky.

REUTERS

"Toto je prvý raz, čo sme zamierili do Ázie. Strávili sme pár dní pozorovaním, aké účesy ľudia nosia. Pre mňa je to nová a vzrušujúca skúsenosť. Je to odlišné. A nové," - vlasová štylistka Fa Fa Franco, zakladateľka Sienta La Cabeza v Barcelone v Španielsku. Doteraz cestovali po Európe, kde predvádzali svoje vlasové "street" umenie.

REUTERS

Tím španielských štylistov pricestoval do Hong Kongu, aby pozabával nakupujúcich či zákazníkov s vlastnou značkou vtipných vianočných účesov. Dve ženy a disdžokej, ktorí sa nazývajú "Sienta La Cabeza", formujú účesy prostredníctvom rôznych drôtikov a šnúrok, sprejom dodávajú výtvorom pestré farby a spevňujú ho ťažkými vlasovými sprejmi - všetko pred publikom prizerajúcich sa ľudí a za sprievodu hudby púšťanej diskdžokejom.

REUTERS

Hong Kong, známy cez svoju konzumnú kultúru a pestré svetlá, vstupuje do vianočnej sezóny s nadšením a horlivo vďaka prekvitajúcej regionálnej ekonomike.

Najčítanejšie správy