Jasno
11°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Zomrel slávny kaskadér Evel Knievel
Zdielať na
Zahraničie

Zomrel slávny kaskadér Evel Knievel

Počas svojej kariéry, až do roku 1980, keď skončil, si zlomil takmer 40 kostí. <b>VIDEO: pozrite si históriu jeho najkrajších kaskadérskych kúskov</b>

Legendárny americký kaskadér Evel Knievel zomrel vo veku 69 rokov. Skutočnosť dnes oznámila jeho vnučka. Známy odvážlivec trpel roky celým radom chorôb vrátane diabetesu a pľúcnej fibrózy.

V roku 1999 musel podstúpiť transplantáciu pečene, keď takmer zomrel na hepatitídu typu C. Knievel nadobudol svoj kultový status, keď v šesťdesiatych a sedemdesiatych rokoch predvádzal životu nebezpečné kaskadérske kúsky ako pokus o preskočenie kaňonu Snake River v Idahu.

Keď preskakoval cez zaparkované autá so svojou motorkou, často priťahoval celé davy. "Spočiatku na mňa chodili, aby uvideli ako sa mi niečo stane, napokon som sa však stal súčasťou ich života," uviedol raz Knievel.

V roku 1968, po neúspešnom pokuse o preskočenie fontán pri kasíne Caesars Palace v Las Vegas, upadol na 29 dní do kómy. Vďaka tomu však podľa internetovej stránky spoločnosti BBC na seba pritiahol pozornosť verejnosti.

Neúspešne sa v roku 1974 pokúsil na raketami poháňanej motorke preskočiť kaňon Snake River. Padák sa mu predčasne otvoril a padol do rieky. Počas svojej kariéry, až do roku 1980, keď skončil, si zlomil takmer 40 kostí.

Zdielať na

Najčítanejšie správy