Zatiahnuté
14°
Bratislava
Demeter
26.10.2024
V kamióne objavili ukrytých dvoch cudzincov. Mysleli si, že prišli do Francúzska
Zdielať na

V kamióne objavili ukrytých dvoch cudzincov. Mysleli si, že prišli do Francúzska

Archívna reportáž

VALAŠSKÁ MEZIŘÍČÍ / Nielen colníci zažili veľké prekvapenie, keď v priestoroch colného úradu objavili v kamióne s tovarom z Turecka dvoch cudzincov. Migranti zostali tiež v údive, mysleli si totiž, že mieria do Francúzska.

Pre colníkov bol tento prípad prvým, keďže ešte nikdy predtým sa im nestalo, aby migrantov našli priamo v kamióne v priestoroch colného úradu. Poškodenie krycej plachty kamiónu si všimla jedna zo zamestnankýň úradu, na základe čoho policajti vykonali komplexnú prehliadku nákladného auta. podľa hovorcu colného úradu Dušana Janiše objavili dvoch cudzincov bez dokladov, ktorí tvrdili, že pochádzajú z Pakistanu. "Ťažko sa s nimi dalo dorozumieť, keďže rozprávajú len lámanou angličtinou. Z ich vyjadrení, ale bolo jasné, že si myslia, že sa nachádzajú vo Francúzsku," uviedol Janiš.

Dvaja muži sa do nákladného priestoru dostali cez rozrezaný otvor v Turecku. Pravdepodobne nemali tušenie, kam má kamión namierené. "Muži boli umiestnení do policajnej cely a celou záležitosťou sa zaoberá cudzinecká polícia. Momentálne je prvoradé zistiť ich totožnosť, overiť údaje, ktoré uvádzajú o svojej národnosti a zistiť či nejde o hľadané osoby. O ich osude sa bude rozhodovať v najbližších dňoch, pričom je viac variant, z ktorých je jednou aj to, že by mohli požiadať o azyl," dodal pre novinky.cz hovorca zlínskej polície Petr Jaroš. 

Migranti z lode Aquarius našli predbežné útočisko na Malte:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy