Oblačno
13°
Bratislava
Alojza
23.10.2024
Mamba sa nenašla ani vo štvrtok, antisérum pomohlo
Zdielať na

Mamba sa nenašla ani vo štvrtok, antisérum pomohlo

BRATISLAVA / Stav 30-ročnej ženy, ktorú uhryzol smrteľne jedovatý had na pražskom Barrandove, zostáva kritický a je v umelom spánku. Antisérum pritom podľa lekárov zabralo. Ani vo štvrtok sa hada nepodarilo nájsť.

Antisérum zabralo, ale otrava mambou zelenou bola taká rozsiahla, že 30-ročná žena stále bojuje o život vo fakultnej nemocnici.

"Je vo vážnom stave. Pacientka je naďalej v umelom spánku," uviedol hovorca Všeobecnej fakultnej nemocnice Filip Brož. Hlavný herpetológ nastražil v stredu v dome tzv. pasce na hady. "Nastavili sme pascu. Bedničku s hlodavcami. Kŕmime ich, aby ich cítila. Podľa fotografie, ktorú mám k dispozícii, by to mohol byť dospelý jedinec. Pravdepodobne pochádza z prírody," opísal herpetológ Tomáš Bublík. Smrteľne jedovatý had Mamba zelená sa ale do pripravených nástrah nechytil. Môže to byť pre hluk pri práci kriminalistov, nie je ale vylúčené, že had už je mŕtvy.

Žena nemala na chov takých hadov povolenie, ani vhodné terárium. Jedna z vyšetrovacích verzií polície je taká, že žena sa mohla nechať uhryznúť úmyselne, pretože chcela skončiť so životom. Susedia nebudú mať pokoj, kým sa had nenájde, živý alebo mŕtvy. Školy a škôlky v okolí prijali opatrenia.

Herpetológovia s políciou zostávajú na mieste, kým Mambu zelenú nenájdu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy