Skoro jasno
12°
Bratislava
Dobromila
28.10.2024
Matka zverila 11-ročnej prístup k účtu, aby si kúpila desiatu. Nečakala, že príde o tisícky eur
Zdielať na

Matka zverila 11-ročnej prístup k účtu, aby si kúpila desiatu. Nečakala, že príde o tisícky eur

Archívna reportáž

CHU / PEJ - Učiť deti zaobchádzať s peniazmi je veľmi dôležité. Ale rovnako je aj nevyhnutné zvoliť ten správny spôsob, o čom sa presvedčila aj matka 11-ročného dievčaťa. Matka jej totiž zverila prístup k bankovému účtu, aby si mohla kupovať desiaty. Dievča ale zmenšilo rodinné úspory o tisícky eur.

Matka presvedčená o zodpovednosti svojej dcéry, jej dala spolu so svojim starým mobilom aj prístup na účet, aby si dievča mohlo kupovať desiaty a iné maličkosti. 

Spoločne s dcérou sa ale asi celkom presne nedohodli, čo si predstavuje pod maličkosťami. Keď 11-ročná dievčina zistila, že môže finančne podporiť ľudí, ktorých vlogy pravidelne sleduje na internete, neváhala ani chvíľu a začala im posielať štedré čiastky. 

Matka sa o charitatívnej činnosti svojej dcéry dozvedela až po šiestich mesiacoch, kedy malá Číňanka podľa dailymail.co.uk utratila 110 000 jüanov (približne 14 000 eur). Matka o nešťastnej udalosti informovala políciu a momentálne sa usiluje o vrátenie peňazí. Šancu, podľa odborníkov, má, ale musí dokázať, že to skutočne posielala jej dcéra. 

Svadobné úspory sa dajú minúť naozaj netradične. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy