Zatiahnuté
13°
Bratislava
Aurel
25.10.2024
Prejdite 10 000 krokov denne a zvýšime vám úroky, láka banka
Zdielať na

Prejdite 10 000 krokov denne a zvýšime vám úroky, láka banka

Zdroj: unsplash.com

KYJEV / Monobank je digitálnou bankou, ktorá poskytuje služby prostredníctvom mobilnej aplikácie. Novinka funguje tak, že klient si do chytrého telefónu stiahne príslušnú zdravotnú aplikáciu, ktorá monitoruje jeho fyzickú aktivitu.

Banka si sťahuje dáta každý deň a tým, ktorí prejdú 10 tisíc krokov, úročí ich úspory 21 percentami. Komu sa tri dni po sebe nepodarí cieľ splniť, zníži sadzbu na 11 percent. Číslo sa zdá závratné, ale úrokové sadzby na Ukrajine sú vysoké, krajina tým bojuje s infláciou.

Celkom sa banke za viac ako rok činnosti podarilo získať vyše pol milióna klientov, špeciálnu sadzbu využíva asi 1 500 klientov. "Ak naše športové vkladové účty motivujú ľudí k väčšiemu výkonu, je to dobrá vec pre našich majiteľov účtov aj pre Monobank," komentuje novinku vedenie spoločnosti.

V úmrtnosti na kardiovaskulárne ochorenia patrí Ukrajine vo svete druhé miesto počtom takmer 396 úmrtí na 100 000 obyvateľov. Podľa prognózy bude v roku 2030 obéznych 50 percent mužov.

V počiatkoch sa na trhu objavili nástroje, ktoré klientom umožnili splniť fyzickú aktivitu, bez toho, aby sa o to pričinili. Niektorí prešli 10 tisíc krokov skôr, než je v ľudských možnostiach. Hriešnikom banka stiahla úrokovú sadzbu na minimum.

Koľko krokov je optimálne denne urobiť?:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy