Zatiahnuté
12°
Bratislava
Demeter
26.10.2024
Ak nemusíte, autom nejazdite, vyzývajú policajti. V Česku majú poľadovicu
Zdielať na

Ak nemusíte, autom nejazdite, vyzývajú policajti. V Česku majú poľadovicu

Zdroj: Profimedia

KARLOVE VARY,PLZEŇ / Cesty v Karlovarskom a Plzenskom kraji v piatok pokryla poľadovica, ktorá na mnohých miestach spôsobila nehody alebo zastavila dopravu.

Nehody si vyžiadali aj niekoľko zranení. Policajti preto nabádajú vodičov k opatrnosti, tým v Karlovarskom kraji odporúčali, nech vôbec nevychádzajú. Podľa aktuálnej predpovede meteorológov má mrznúci dážď s tvorbou poľadovice pretrvať do sobotňajšieho rána, najväčšie nebezpečenstvo hrozí práve v západnej polovici Čiech.

"Zrážky spojené s frontálnym systémom budú v západnej polovici ČR naďalej väčšinou kvapalné a budú vytvárať poľadovicu, ktorá je a bude v západných častiach Čiech silná," oznámili dnes meteorológovia.

V Karlovarskom kraji mrznúci dážď skomplikoval ráno a dopoludnia dopravu predovšetkým na cestách na Chebsku a Sokolovsku. Problémy zaznamenali aj motoristi na diaľnici D6, ktorá bola po nehode piatich áut zhruba dve hodiny neprejazdná medzi Citicami a Kynšperkom v smere na Cheb.

Osobné a nákladné autá havarovali na namrznutom povrchu aj pri Sabine, v Loučkách alebo pri Krasliciach. Kamión ráno zablokoval aj hraničný priechod Svätý Kríž na Chebsku. Poľadovica v Karlovarskom kraji sa udržiava napriek teplotám nad nulou.

V susednom Plzenskom kraji namŕzajúce zrážky spôsobili problémy najmä v okresoch Tachov a Domažlice. Dážď namŕza aj na diaľnici D5 medzi Rozvadovom a Plzňou. V Blízkosti Mlýnce pri Přimde na Tachovsku skončilo auto na streche mimo diaľnice D5. U Svätej Kataríny na spojnici s Přimdou zišlo osobné vozidlo do priekopy a v blízkosti Novej Krčmy narazilo na diaľnici do zvodidiel osobné auto. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy