Zatiahnuté
11°
Bratislava
Demeter
26.10.2024
Muži jedli mŕtve veveričky pred stánkom s vegánskym jedlom. Za svoje správanie sa postavili pred súd
Zdielať na

Muži jedli mŕtve veveričky pred stánkom s vegánskym jedlom. Za svoje správanie sa postavili pred súd

Archívna reportáž

LONDÝN / Dvaja muži, ktorí jedli mŕtve veveričky pred stánkom s vegánskym jedlom na protest proti tomuto štýlu stravovania, boli odsúdení za porušenie verejného poriadku a pokutovaní.

Deonisy Khlebnikov (22) a Gatis Lagzdins (29) sa vrhli na chlpaté zvieratá na Soho Vegan Food Market v Rupert Street v Londýne. Dvojica odmietla, že by ich správanie bolo akokoľvek znepokojivé alebo by mohlo pôsobiť obťažujúco a vyvolať strach. V pondelok ich súd uznal vinnými. Natalie Clines z CPS podľa bbc.com uviedla: "Deonisy Khlebnikov a Gatis Lagzdins tvrdili, že sú proti vegánstvu a zvyšujú povedomie o nebezpečenstvách, ktoré spôsobuje vylúčenie mäsa z potravy. A dávajú to najavo tým, že verejne konzumujú surové veveričky. Tým, že sa rozhodli urobiť to pred stánkom s vegánskymi potravinami a pokračovať vo svojom nechutnom a nepotrebnom správaní napriek žiadosti o zastavenie, a to aj od rodičov, ktorých deti boli týmto správaním rozrušené, prokuratúra dokázala, že muži plánovali spôsobiť znepokojenie verejnosti."

Khlebnikovovi zo Westminsteru uložil súd pokutu 200 libier (pozn. red. 224 eur). Lagzdinsovi, ktorý zverejnil na YouTube videá podobných kúskov uložili pokutu 400 libier (449 eur).

Vo vyhlásení spoločnosti Soho Vegan Market sa uvádza: "Trh Soho Vegan bol vytvorený tak, aby ľudia, vegáni aj iní, mohli vyskúšať chutné a odlišné rastlinné jedlo na skvelej a ľahko prístupnej lokalite v centre Londýna. Neschvaľujeme činy známeho anti-vegánskeho YouTubera Sv3rige, sme sklamaní, že to narušilo živé a rozmanité týždenné podujatia, a sme radi, že boli za činy potrestaní.“

V Honkkongu vyšli do ulíc davy ľudí. Protestovali proti masívnym nákupom Číňanov v ich krajine:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy