Zatiahnuté
12°
Bratislava
Demeter
26.10.2024
Matku ubila viac ako 10 údermi sekerou. Potom sa za jej peniaze skrývala v hoteloch
Zdielať na

Matku ubila viac ako 10 údermi sekerou. Potom sa za jej peniaze skrývala v hoteloch

Archívna reportáž

TŘEBOVICE / Kriminalisti vyšetrujú od nedele vraždu ženy v Třeboviciach. Po celodennom pátraní aj s nasadením vrtuľníka zadržali jej 26-ročnú dcéru, ktorá sa k činu priznala. Matke po hádke uštedrila viac ako desať úderov sekerou. Potom sa stratila aj s platobnou kartou zavraždenej.

Polícia prijala oznámenie v nedeľu dopoludnia, ale dcéru, ktorá so zavraždenou žila, nemohli podľa idnes.cz nájsť. Útok bol podľa policajtov veľmi silný a obeť sa nemala šancu ubrániť. "Pátranie prebiehalo deň a niečo, podozrivú dcéru našli v pondelok po dvadsiatej hodine. Priznala sa, chcela spáchať samovraždu. Matku zabila už 22. júla po hádke. Padlo jedenásť úderov sekerou do hlavy, dva do rúk, škrtila ju i povrazom," konštatoval kriminalista Milan Šimek.

Podľa vyšetrovateľov je možné, že čin bude prekvalifikovaný na vraždu vykonanú obzvlášť trýznivým a zavrhnutiahodným spôsobom. V tom prípade by žene hrozil výnimočný trest. "Momentálne by pre ňu platila sadzba dvanásť až dvadsať rokov odňatia slobody," uviedol Šimek s tým, že mladá žena je svojprávna a svojho činu aj ľutovala. "Skôr by som ale povedal, že sa jej uľavilo, že sme ju našli," dodal Šimek.

Samotná vražda sa stala už v pondelok 22. júla, ale telo ženy objavil až v nedeľu rodinný príslušník, ktorý prišiel na plánovanú návštevu. "Žena, ktorá sa k vražde priznala sa medzitým schovávala po hoteloch. Platila kartou, ktorú zobrala svojej matke," doplnil vyšetrovateľ František Vychytil. Podozrivá podľa neho matku nechala na mieste vraždy a len ju prikryla lôžkovinami, aby sa na ňu nemusela pozerať.

Matka sa s dcérou hádala dlhodobo, chcela od nej, aby začala chodiť do práce, čo vygradovalo v tento hrozný čin.

Mladý muž sa opitý so sekerou v ruke zahnal na druha svojej mami. Stačilo málo a udalosť by sa skončila tragédiou:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy