Angličanka vraj vynašla zdravú čokoládu
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Tasumi1968/ilustračné
Nemusíte sa báť, nová pochúťka nie je z náhradných surovín, ale z pravého kakaa
Tyčinka Nibchoc z kuchyne Rachel Niblockovej bojuje o svoje miesto na britskom trhu sloganom "čokoláda bez pocitu viny". Pri procese jej výroby sa podľa autorky receptu zachovávajú tie nutričné hodnoty kakaa, ktoré sa strácajú pri spracúvaní bežnej čokolády.
Niblockovú inšpirovala k realizácii nápadu jej práca pre Národnú asociáciu zdravia. "Jednou z vecí, ktoré mi obzvlášť robili starosti, boli vyhlásenia o "zdravých" produktoch, ktoré v skutočnosti obsahovali množstvo rafinovaného cukru a tukov a ani nechutili veľmi dobre. Nemám záujem o zdravý výrobok, ktorý chutí odporne," vyjadrila sa vynálezkyňa.
Nová čokoládová tyčinka, ktorá vznikla po mnohých experimentoch v Rachelinej kuchyni, pozostáva z kakaovej drviny a surových plodov kakaovníka pravého. Namiesto cukru sa pri procese sladenia používa nektár z agávy - rastliny pripomínajúcej kaktus - a ďalšie prírodné sladidlá. Ingrediencie sa "zliepajú" pomocou kokosového oleja, ktorý podporuje tvorbu "dobrého cholesterolu".