Oblačno
20°
Bratislava
Slavomíra
10.10.2024
Nehoda kamióna v Mexiku si vyžiadala už 54 obetí
Zdielať na

Nehoda kamióna v Mexiku si vyžiadala už 54 obetí

MEXIKO / Najmenej 54 ľudí zahynulo a ďalšie zranenia sú podľa úradov po havárii kamióna, ktorým sa prepravovali, v južnom Mexiku. Viac ako 150 ľudí, údajne migrantov zo Strednej Ameriky, bolo natlačených v prívese nákladného auta, keď sa valilo v štáte Chiapas.

Na záberoch z miesta nehody sú obete rozhádzané po ceste vedľa prevráteného kamióna. Boli tam aj rady niečoho, čo vyzeralo ako telá pokryté bielymi plachtami. Ide o jednu z najhorších nehôd svojho druhu v Mexiku. Na mieste bolo potvrdených 49 mŕtvych a päť ďalších zomrelo v nemocnici, uviedol guvernér Chiapasu Rutilio Escandón. Pri nehode sa tiež zranilo 105 ľudí - 83 mužov a 22 žien. Pohotovostné úrady uviedli, že medzi obeťami boli muži, ženy a deti. Ich národnosť nebola potvrdená, ale miestni predstavitelia uviedli, že väčšina ľudí na palube bola z Hondurasu a Guatemaly. 

Nákladné auto údajne prekračovalo rýchlosť, keď sa v ostrej zákrute prevrátilo a narazilo do mosta pre chodcov na hlavnej ceste vedúcej do hlavného mesta štátu Chiapas -Tuxtla Gutiérrez. Chiapas, ktorý susedí s Guatamalou, je hlavným tranzitným bodom pre migrantov bez dokladov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy