Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2025
Cestu na trh si razí slaninová čokoláda
Zdielať na
Zahraničie

Cestu na trh si razí slaninová čokoláda

Žiadne predsudky, je to chutný hit! Najprv cítite len čokoládu, potom príde ľahký závan soli a napokon sa prejaví príchuť slaniny.

"Pri varení mu slanina vystrekla na čokoládu a pridala tú slanú príchuť a uvedomil si, že takéto niečo potrebuje. Mne táto podivná kombinácia pripadá fantastická," uviedla o Christopherovi Michaelovi jeho asistentka Erica Bienvenisteová. Kalifornský producent Michael kombinuje upraženú slaninu s venezuelskou fairtrade čokoládou, morskou soľou a karamelom.

"Najprv cítite len čokoládu, potom príde ľahký závan soli a napokon sa prejaví príchuť slaniny," popísala chuť čokolády jedna z návštevníčok Čokoládového salónu.

Napriek kombinácii čokolády s vysoko kalorickou slaninou výsledný produkt nemá vyššiu energetickú hodnotu než čistá mliečna čokoláda. "Slaninu upečiem úplne do chrumkava a masť odstránim," vysvetlil v rozhovore cukrár Michael. Skonštatoval, že jeho európski zákazníci sa na takúto kombináciu pozerajú dosť skepticky.

"Jeden francúzsky turista bol z tejto kombinácie pohoršený. Ale povedal som mu, že mu vrátim peniaze, pokiaľ mu tá čokoláda nebude chutiť," popísal svoje skúsenosti Michael. Francúz mu na druhý deň zavolal a uznal, že jeho čokoláda chutí fantasticky, ale vyžaduje si nepredpojatého konzumenta.

Kalifornská čokoládovňa však neuviedla slaninovú čokoládu na trh ako prvá. Nápad spojiť slaninu údenú na jablkovom dreve s mliečnou čokoládou dostala už pred takmer dvomi rokmi Katrin Markoffová z Chicaga. Jej slaninová čokoláda mala v minulom roku veľký úspech v Spojených štátoch amerických aj vo Veľkej Británii. Počas prvých mesiacov produkcie dopyt dokonca presahoval ponuku.

Zdielať na

Najčítanejšie správy