Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Návšteva zoo sa zmenila na horor: Na 8-ročného chlapca zaútočil vlk
Zdielať na

Návšteva zoo sa zmenila na horor: Na 8-ročného chlapca zaútočil vlk

Zdroj: SITA

ESCHEDE / Výlet do zoologickej záhrady v nemeckom Eschede sa pre 8-ročného chlapčeka premenil na nočnú moru. Zaútočil naňho vlk, ktorý ho pohrýzol na hrudníku. Záchranári dieťa previezli do nemocnice. Chlapca do zoo vzali v stredu (3. augusta) starí rodičia a kúpili mu súkromnú audienciu u vlka, ktorú zoo ponúka.

Šelma mu mala najskôr len očuchať ruku, no neskôr zaútočila. Informoval o tom nemecký denník Cellesche Zeitung. "Natiahol ruku a vlk po ňom skočil. Chlapec sa potom otočil na stranu a začal mávať rukami. To vlka zrejme znepokojilo a začal hrýzť," popísal riaditeľ zoo Ruben Liedtke. Zranené dieťa previezli záchranári do nemocnice. Vážnejšie následky zranení mu našťastie nehrozia. Po ošetrení mohol chlapec odísť. 

Za blízke stretnutie s vlkom si eschedská zoo účtuje 150 eur. "Stretnite sa so svojim obľúbeným zvieraťom a zažite ho naozaj zblízka, na dotyk a pohladenie," píše zoo na sociálnej sieti.

Jednou z podmienok je pritom vek najmenej 16 rokov. Napadnutý chlapec mal iba osem. Nie je jasné, či s ním k šelme šli aj starí rodičia. Doprovod zákonného zástupcu je podľa webových stránok zoo tiež nevyhnutný, pokiaľ nie je záujemca plnoletý. Liedtke tvrdí, že vlk nikdy predtým nebol agresívny a na kontakt s ľuďmi je zvyknutý. Incident vyšetruje polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy