Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Levoslav
2.10.2024
Pri nehode autobusu zahynulo 20 ľudí. Starosta opísal miesto ako apokalyptické
Zdielať na

Pri nehode autobusu zahynulo 20 ľudí. Starosta opísal miesto ako apokalyptické

BENÁTKY / Nehoda autobusu v talianskych Benátkach si vyžiadala najmenej 21 obetí. Ďalších 18 ľudí utrpelo zranenia. Podľa úradov sú medzi obeťami zahraniční turisti a aj najmenej dve deti. Autobus, ktorý prevážal turistov do kempu sa zrútil z nadjazdu na železničnú trať a dokonca aj začal horieť. Na mieste zasahovali záchranári. Príčina nehody zatiaľ nie je známa. Je totiž stále predmetom vyšetrovania polície. Havária autobusu na severe Talianska patrí medzi najtragickejšie v Európe za posledných desať rokov.

Medzi obeťami tragickej utorkovej dopravnej nehody autobusu na predmestí talianskeho mesta Benátky sú aj občania Ukrajiny, napísala agentúra AFP s odvolaním na miestneho predstaviteľa. Podľa talianskej tlačovej agentúry ANSA boli v autobuse aj turisti z Nemecka, Francúzska a Chorvátska. K nehode došlo v utorok približne o 19.45 h miestneho času v pevninskej časti Mestre. Štyria zranení sú vo vážnom stave, citovala agentúra AP predstaviteľa Benátok Renata Borasa.

Podľa miestnych médií autobus zišiel z cesty a padal približne 30 metrov. Po dopade v blízkosti železničnej trate ho zachvátili plamene. Starosta Benátok Luigi Brugnaro opísal miesto nehody ako "apokalyptické". Talianska premiérka Giorgia Meloniová vyjadrila rodinám obetí úprimnú sústrasť. Taliansky minister dopravy Matteo Salvini uviedol, že nehodu mohla spôsobiť náhla nevoľnosť vodiča, ktorý pri nehode zahynul.

Rodinám obetí vyjadrili sústrasť aj francúzsky prezident Emmanuel Macron, predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová a nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková. 

Medzi obeťami ani zranenými v Taliansku nie sú Slováci

Medzi obeťami ani zranenými pri utorkovej dopravnej nehode autobusu na predmestí talianskeho mesta Benátky nie sú podľa dostupných informácií občania Slovenskej republiky. Pre TASR to v stredu uviedol komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.
"Zastupiteľský úrad SR v Ríme je v súvislosti s tragickou nehodou autobusu v Taliansku v kontakte s miestnymi orgánmi," dodalo ministerstvo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy