Skoro jasno
17°
Bratislava
Dobromila
28.10.2024
Reportér TV JOJ sleduje situáciu v Izraeli: Príbeh mesta, z ktorého vojna spravila mesto duchov
Zdielať na

Reportér TV JOJ sleduje situáciu v Izraeli: Príbeh mesta, z ktorého vojna spravila mesto duchov

SDEROT / Situácia v pásme Gazy naďalej eskaluje a aj okolité mesta zívajú prázdnotou. Len pár kilometrov od pásma Gazy sa nachádza reportér TV JOJ Rasťo Striško, ktorý situáciu sleduje zblízka.

Vláda zatiaľ evakuačné trasy nezatvorila. Dúfa, že Sderot opustí každý, kto tam žije. Ešte pred 10 dňami tu žili tisícky ľudí, dnes tam nie je takmer nikto. Ulice sú zničené po bombových náletoch. Od začiatku vojnovej akcie zo strany Hamasu dopadlo na toto miesto viac ako 70 rakiet. Armáda Sderot považuje za terč útokov číslo jeden.

​Väčšina utiekla, no ona ostala

Takmer všetkých 30-tisíc ľudí už evakuovali. Okrem pani Tamary, ktorá pochádza z Ruska. "Žijem tu už 22 rokov. Myslím, že ani jeden rok nebol taký, že by nás nezasiahla nejaká raketa. Ale tak, ako útočia na nás teraz, na také niečo si nepamätám," povedala pani Tamara. Tvrdí, že si zvykla. Má tam rodičov a všetko čo má rada.

​Samotní policajti, ktorí strážia priebeh evakuácie ľudí, stoja pri betónových úkrytoch. V prípade raketového útoku by sa do nich okamžite skryli. Nie je teda ťažké si predstaviť, v akom stave sa mesto Sderot nachádza. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy