Zatiahnuté
13°
Bratislava
Dobromila
28.10.2024
Reportér TV JOJ v Izraeli: Izraelské obranné sily majú dôkazy, že sa pod nemocnicou v Gaze ukrýva Hamas
Zdielať na

Reportér TV JOJ v Izraeli: Izraelské obranné sily majú dôkazy, že sa pod nemocnicou v Gaze ukrýva Hamas

GAZA / Reportér TV JOJ Rasťo Striško získal nové informácie o vojne v Izraeli. Podľa dôkazov a informácií Izraelských obranných zložiek sa pod najväčšou nemocnicou v Gaze nachádza podzemný komplex, ktorý je riadený Hamasom. Majú mať v ňom takmer milión litrov paliva. Pod kontrolou s ústrediami majú mať nielen nemocnicu Shifa, ale aj viaceré v meste Gaza.

"Dnes pred Vami odhalím dôkazy, že Hamas využíva nemocnice ako teroristickú infraštruktúru," začal vojenský hovorca IDF Daniel Hagari. Hamas využíva infraštruktúru v nemocniciach na riadiace stredisko a skrýšu pre teroristov Hamasu a veliteľov. Podľa informácií by sa malo v nemocniciach nachádzať palivo. Hamas ho využíva na teror.  

​Najväčšou nemocnicou v Gaze je nemocnica Shifa. Má vyše 1 500 postelí a 4 000 pracovníkov. Teraz sa okolo budovy nachádza osôb viac. Hamas nemocnice využíva ako ochranu pre svoj podzemný komplex. Nachádza sa tam podzemné metro, tunely v meste Gaza, no nielen tam. Tieto teroristické komplexy sú zvyčajne stavané vedľa výnimočných či citlivých miestach, ktorými nie sú len nemocnice či školy. To je filozofia Hamasu, preto je nemocnica Shifa jedným z miest. 

Nemocnica Shifa a využitie energie teroristami z Hamasu pridelenej civilnému obyvateľstvu pre jeho vlastné potreby

"Červené označené miesta sú budovy, ktoré využíva Hamas. To znamená, že to tam riadi a kontroluje v rôznych oddeleniach nemocnice, ako je napríklad miestnosť s röntgenom a rôzne ďalšie. Miestnosti využíva, aby ich viedol a kontroloval pre teroristické aktivity, vypúšťanie rakiet atď." uviedol. 

Shifa nemocnica

Je to práve v Shifa nemocnici, odkiaľ Hamas vykonáva operáciu, vydáva príkazy a riadi to. Práve z tejto nemocnice vypúšťajú rakety, jednotky Hamasu tam pôsobia nielen pod Shifa nemocnicou, ale aj pod inými nemocnicami v Gaze, a to všetko s pomocou tunelov. Hamas má do nich vstup práve zvnútra nemocnice. To znamená, že z rôznych častí nemocnice je možné dostať sa do podzemných tunelov, ktoré im zabezpečujú úkryt. 

IDF nezverejnili naozajstné zábery z podzemného komplexu, vytvorili však vizualizáciu:

​Práve teraz sa teroristi pohybujú voľne v priamo v nemocnici a aj v iných nemocniciach v Gaze. "Máme nepriestrelné dôkazy, že stovky teroristov sa vošli do nemocnice skryť po masakri 7. októbra," informoval. 

Ústredie Hamasu a sklady pod nemocnicou Shifa

​Hamas riadi vojnu z nemocníc. Tým, že to vykonáva práve z nemocníc, dostáva do nebezpečenstva nielen života Izraelčanov, ale rovnako zneužíva nevinných ľudí z Gazy ako ľudské štíty. Hamas nemocnice využíva systematicky. Teroristi z Hamasu pôsobia v nemocniciach opatrne a správne, pretože vedia, že Izraelské obranné zložky rozlišujú medzi teroristami a nevinnými civilistami. Izraelskými cieľmi sú teroristi, ich cieľmi sú izraelskí civilisti a obyvatelia Gazy. 

IDF

Dôkaz, že Hamas má palivo v Gaze a využíva ho pre infraštruktúru

V rozhovore komunikujú pracovník Izraelských obranných zložiek (IDF) a civilista Gazy. Dôležitou informáciou je, že teroristi Hamasu majú v nemocniciach minimálne milión litrov paliva. "Práve teraz sú stanice plné, odkiaľ palivo berú a nesú do nemocníc. Naplnia ho do kamiónov a donesú do nemocníc," uvádza zdroj z Gazy. Na prevádzku všetkých dôležitých elementov majú aspoň pol milióna litrov v podzemí nemocníc. "Najhoršia vec je, že aj keď všetci ľudia zomrú a aj keď by Izrael zabil 10 000 civilistov denne, nebude ich to zaujímať a nezáleží im na tom. Čo je pre nich dôležité, je ostať pri moci."

Viac sa môžete dozvedieť vo videu, ktoré je preložené do anglického jazyka:

​Telefonát dvoch obyvateľov Gazy dokazujúci, že ústredia Hamasu sú v nemocnici Shifa

"Vieš, kde sú hlavné ústredia?" pýta sa jeden z volajúcich. "Pod nemocnicou Al-Shifa," odpovedá si. Podľa telefonátu je pod nemocnicou Shifa. 

Celý telefonát, ktorý je preložený do angličtiny, si môžete vypočuť tu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy