Zatiahnuté
11°
Bratislava
Viera
5.10.2024
Mierili nám na hlavu a na brucho: Štáb Českej televízie okradli neznámi páchatelia
Zdielať na

Mierili nám na hlavu a na brucho: Štáb Českej televízie okradli neznámi páchatelia

Zdroj: ISIFA

ČESKO / Počas nakrúcania v San Franciscu okradli štáb Českej televízie. Štáb je v poriadku, odcudzené vybavenie im zatiaľ nevrátili.

Štáb Českej televízie (ČT) počas nakrúcania v americkom San Franciscu prepadli a okradli. "Reportéri sú v poriadku," informoval zástupca šéfredaktora ČT Martin Řezníček. Štáb bol kalifornskom meste kvôli schôdzi prezidenta Joea Bidena s jeho čínskym náprotivkom Si Ťin-pchingom. Štábu ukradli vybavenie v hodnote 414-tisíc korún. Páchatelia ich prepadli 19. novembra pred slávnym kníhkupectvom city Lights Bookstore, uviedol denník The San Francisco Standard. 

Okradnutí zahraničný spravodajca Bohum Vostal a kameraman Milan Noska prežili dramatické chvíle. "Môjmu kameramanovi mierili pištoľou na brucho a mne na hlavu," opísal Vostal. Podľa denníka členovia štábu polícii oznámili, že z auta vystúpili traja ozbrojení ľudia a donútili ich odovzdať vybavenie. Páchatelia následne utiekli svojim vozidlom. Podľa denníka vrhá prípad zlé svetlo na San Francisko, ktoré sa už tak stretáva s negatívnou publicitou v súvislosti s kriminalitou, bezdomovectvom a užívaním drog.

"Prípad vyšetruje oddelenie krádeží," reagovala Sanfranciská polícia. Hodnota ukradnutého vybavenia je 18-tisíc dolárov. "Obaja sú v poriadku as náhradnou technikou pokračujú v práci," uviedol k incidentu v pondelok večer Rezníček na sociálnej sieti X. Vostal neskôr poďakoval za podporu a povedal, že štáb je v San Franciscu kvôli stredajšej schôdzi Bidena so Si Ťin-pchingom. V posledných rokoch boli v meste okradnutí aj iní novinári, vrátane štábu televízie CNN, ktorému v marci pred radnicou vykradli auto pri nakrúcaní reportáže o zločinnosti v San Franciscu, pripomína denník.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy