Zatiahnuté
16°
Bratislava
Prokop
4.7.2024
Ilegálny migrant pobodal poľského pohraničníka
Zdielať na

Ilegálny migrant pobodal poľského pohraničníka

Zdroj: ISIFA/ilustračné

VARŠAVA / K incidentu došlo v utorok (28.5) ráno, nelegálny migrant nožom bodol príslušníka poľskej pohraničnej stráže. Muž bol hospitalizovaný a aktuálne nie je v ohrození života.

Už počas čakania na príjazd sanitky privolanej k zranenému hádzali migranti do príslušníkov pohraničnej stráže kamene a konáre. Samotnému útočníkovi sa podarilo ujsť. K incidentu došlo v blízkosti lokality Dubicze Cerkiewne v Podleskom vojvodstve na severovýchode Poľska. Námestník poľského ministra vnútra Czeslaw Mroczek pre verejnoprávny rozhlas uviedol, že "tlak migrantov stúpa, miera ich agresivity stúpa. Hranice sa snažia prelomiť vo veľkých skupinách, ktoré sa vytvárajú pomocou bieloruských (pohraničných) služieb".

Útok klasifikovali ako pokus o vraždu

Prípadom sa teraz zaoberá vojenské oddelenie prokuratúry v meste Bialystok na východe krajiny. Útok klasifikovalo ako pokus o vraždu. Poľsko-bieloruská hranica sa tiahne 186 kilometrov a od roku 2022 je na nej postavená 5,5 metra vysoká oceľová bariéra, ktorá slúži na ochranu hraníc pred prílevom nelegálnych migrantov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy