Zatiahnuté
11°
Bratislava
Viera
5.10.2024
Bitka v centre Prahy: Cudzinci sa bili dáždnikmi a vulgárne na seba pokrikovali
Zdielať na

Bitka v centre Prahy: Cudzinci sa bili dáždnikmi a vulgárne na seba pokrikovali

Zdroj: ISIFA

PRAHA / Na Staromestskom námestí v Prahe došlo v sobotu (2. júna) k stretu medzi dobrovoľníkmi, ktorí pri stánku vyberali peniaze pre Ukrajinu a rusky hovoriacimi cudzincami. Celú vec preveruje polícia, nikoho ale nezadržali.

Na incident pri stánku s názvom Prague Maidan upozornil videom jeden z dobrovoľníkov na sociálnych sieťach. Polícia potvrdila, že zasahovala na Staromestskom námestí počas konfliktu dvoch skupín cudzincov. "Kriminalisti zisťujú všetky okolnosti tejto udalosti. Preverujú, čo sa na mieste stalo. Nikto nebol obmedzený na osobnej slobode ani zadržaný," povedala pre novinky.cz policajná hovorkyňa Eva Kropáčová.

Potýčka odohrala pri stánku organizácie na podporu Ukrajiny. Ľudia, ktorí sa do bitky zapojili na seba vulgárne pokrikovali a bili sa dáždnikom. Na sociálnych sieťach sa následne vyjadril údajný účastník celej šarvátky pod prezývkou Noname. "Bojoval som s ruskou ženou v centre Prahy. V prasklinách telefónu je krv, biela košeľa je od krvi," napísal.

"Začal som natáčať a hovorím, že podporovať Rusko v Česku je zločin. Potom sa ku mne naklonili dve tety. Povedal som, choďte sakra odtiaľto. Jedna z nich udrela našu českú pani, ktorá bola úplne pokojná, do hlavy. A českého chlapca chytil iný muž, ktorý povedal, aké je Rusko dobré v našom zabíjaní," uviedol ďalší príspevok na sociálnej sieti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy