Jasno
20°
Bratislava
Oliver
7.7.2024
Vinu za tragickú nehodu nesie osobný vlak. Odškodnení budú aj zranení
Zdielať na

Vinu za tragickú nehodu nesie osobný vlak. Odškodnení budú aj zranení

PARDUBICE / Celú noc pokračovali pracovníci železničnej inšpekcie v odstraňovaní následkov najtragickejšej zrážky vlakov v Česku za posledných tridsať rokov. Majiteľ železničnej dopravy je cez ambasádu v spojení s ambasádou a rodinou pozostalých po dvoch slovenských obetiach vlakového nešťastia. Odškodnení budú aj zranenia.

Trať by mohla byť prejazdná po víkende

​Pracovníkom železničnej inšpekcie sa podarilo cez noc na piatok 7. júna rozpojiť do seba zakliesnené lokomotívy. Cez noc sa kompletne zastavila prevádzka na trati, aby robotníci mohli pracovať naplno. V piatok 7. júna bude hlavnou úlohou pracovníkov odstrániť najviac zničený prvý vagón za lokomotívou expresného vlaku, ktorý je úplne zdemolovaný. Optimistické odhady hovoria o tom, že by trať mohla byť plne prejazdná po víkende, ale samozrejme tiež záleží na tom, ako budú poškodené koľaje, ktoré musia byť odstránené a vymenené.

Na vine bol osobný vlak

Radim Jančura, veľkopodnikateľ v československej doprave vlastní autobusovú aj železničnú dopravu. Podnikateľ je pripravený odškodniť obete aj zranených, so všetkými 27 osobne hovoril, aj s tými slovenskými. "Zraneným sa darí dobre, drvivá väčšina z nich bola v piatok 7. júna prepustená," povedala Katarína Semrádová, hovorkyňa nemocnice v Pardubiciach. "Osudné miesto bolo slávnostne otvorené len pred pár dňami, majiteľ osobného vlaku uznáva že nehodu spôsobil jeho vlak, ktorý vošiel na na návesti, trať ale nemá žiadne zabezpečovacie zariadenie, čaká na Európske, ktoré musí mať od nového roka. Národné tu ale chýba," informoval hovorca hasičov Martin Kavka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy