Skoro jasno
22°
Bratislava
Adriána
26.6.2024
Sexuálne zneužíval stovky detí na internete, teraz po jeho obetiach pátra polícia
Zdielať na

Sexuálne zneužíval stovky detí na internete, teraz po jeho obetiach pátra polícia

HELSINKI / Fínska polícia vyšetruje muža pre sexuálne zneužívanie vyše 200 detí. Dopúšťal sa ich od 2022 na už zaniknutej platforme Omegle a ďalších sociálnych sieťach. Oznámila to v utorok (18. júna) fínska polícia

Tridsiatnik mal prostredníctvom videochatu kontaktovať vo Fínsku viac ako 200 maloletých vo veku od šesť do 15 rokov. Prevažne sa ozýval dievčatám a žiadal ich, aby sa sporo odeté pred webkamerou venovali sexuálnym aktivitám. Muž je vo väzbe od apríla a čelí obvineniam zo sexuálneho útoku s priťažujúcimi okolnosťami voči maloletým, tiež zo sexuálneho zneužívania a zvádzania.

Vyše 100 neznámych detí mu padlo za obeť

So svojimi obeťami sa skontaktoval na platforme Omegle a v niektorých prípadoch sa potom presunuli aj na iné sociálne siete. Keďže Omegle je anonymné, polícia deti teraz len veľmi ťažko dokáže identifikovať. "Stále je 177 neidentifikovaných obetí," povedal hlavný vyšetrovateľ Petri Lamppu. Rodičov a zákonných zástupcov detí vyzval, aby polícii nahlásili prípadné podozrenia, že ich deti mohli byť obeťami takéhoto zneužívania v rokoch 2022 až 2023. "Ide o zločin veľkého rozsahu," dodal.

Problém pretrváva

Polícia informovala, že sexuálne obťažovanie a zneužívanie bolo na Omegle veľmi rozšírené. Zároveň pripomenula, že deti sa aj v súčasnosti môžu stať obeťami aj na iných sociálnych sieťach, ako je TikTok, Instagram, Snapchat, Discord či Random. Rodičov preto vyzvala, aby dohliadali na spôsob, ako ich potomkovia tieto platformy používajú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy