Oblačno
12°
Bratislava
Michal, Michaela
29.9.2024
Štatistické úrady potvrdili: Dovolenka v Chorvátsku už nie je výhodná
Zdielať na

Štatistické úrady potvrdili: Dovolenka v Chorvátsku už nie je výhodná

Zdroj: Reprofoto/Youtube.com

BERLÍN / Nemci spočítali, ktoré dovolenkové destinácia sú najvýhodnejšie. Obľúbená dovolenková destinácia Slovákov, Chorvátsko, pohorelo. Kvôli vysokým cenám v Chorvátsku sú výhodnejšie dovolenky napríklad v Španielsku.

​Výsledok nebol pre Chorvátsko priaznivý

O zvýšení cien v oblasti Jadranu sa hovorí už dlhšie, ale vďaka Spolkovému štatistickému úradu z Wiesbadenu v Nemecku je to už aj úradne potvrdené. Výsledok nebol pre Chorvátsko priaznivý, upresnil web dnevnik.hr. Náklady na gastronómiu sú v Španielsku v priemere o 26 percent nižšie ako v Nemecku, zatiaľ čo v Chorvátsku sú oproti Nemecku nižšie len o osemnásť percent.

"V Grécku stojí prenocovanie či stravovanie v reštauráciách v priemere o 23 percent menej a v Turecku dokonca o 41 percent menej ako v Nemecku," upresnil web Deutsche Welle. Vo väčšine destinácii narazia Nemci na lacnejšie ubytovanie a stravovanie ako v Nemecku. Samozrejme, existujú aj výnimky. Ide napríklad o krajiny v Škandinávii či Švajčiarsko. Tieto destinácie sú však všeobecne považované za veľmi drahé.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy