Jasno
13°
Bratislava
Kristián
19.10.2024
Muž (50) vystrašil dievča bombou, chytila ho polícia
Zdielať na

Muž (50) vystrašil dievča bombou, chytila ho polícia

Austrálčana, ktorý začiatkom augusta pripevnil na krk dievčaťa atrapu bomby, zadržal americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) v Spojených štátoch. Zatknutý bol 50-ročný rodák z Austrálie Paul "Doug" Peters.

Ten stihol austrálsku pôdu opustiť krátko pred tým, ako na neho tamojšie úrady vydali zatykač. Spravodlivosti nakoniec neušiel. Do mesta Louisville v americkom štáte Kentucky si po neho prišlo špeciálne zásahové komando SWAT. Peters by sa mal ešte dnes postaviť pred miestny súd a následne by ho mali vydať do jeho vlasti. V prípade uznania viny mu hrozí niekoľkoročný pobyt za mrežami.


Začiatkom augusta sa na predmestí Sydney odohrala niekoľkohodinová dráma, počas ktorej sa pyrotechnici snažili zneškodniť neznáme zariadenie pripevnené na tele mladej Austrálčanky. Napokon sa ukázalo, že nešlo o pravú bombu, ale o atrapu.

Útočník, ktorý sa vlámal do domu na predmestí Sydney, pripevnil na telo 18-ročnej Madeleine Pulverovej okrem falošnej bomby aj výhražný list. Policajtom trvalo až desať hodín, kým si boli stopercentne istí, že nejde o bombu. Mladá Austrálčanka pri incidente neutrpela žiadne zranenia a podľa jej rodičov je relatívne v poriadku aj po psychickej stránke.

Austrália_polícia_bomba_tínedžerka_telo

REUTERS

Súvisiace články

Najčítanejšie správy