Polojasno
23°
Bratislava
Miloslav
3.7.2024
Izraelské vojská postúpili hlbšie. Gaza čelí obrovským stratám na životoch
Zdielať na

Izraelské vojská postúpili hlbšie. Gaza čelí obrovským stratám na životoch

IZRAEL / Izraelské vojská postúpili hlbšie do mesta Gaza na východe pásma Gazy a tiež do Rafah na juhu oblasti. Podľa miestnych obyvateľov tam izraelskí vojaci ostreľovali niekoľko domov, v ktorých uviazli ľudia, ďalší zostali na ulici. Palestínske ministerstvo zdravotníctva patriace pod hnutie Hamas uviedlo, že pri útokoch prišlo o život 43 ľudí. Dovedna uvádzajú už takmer 37 900 obetí.

​Izraelská armáda tvrdí, že v uplynulých dňoch zabila niekoľko palestínskych ozbrojencov, lokalizovala sklady zbraní a zasiahla vojenskú infraštruktúru. "Naše sily operujú v Rafahu v ďalších častiach pásma Gazy. Každý deň eliminujú desiatky teroristov. Sme odhodlaní bojovať, až kým nedosiahneme naše ciele, zničenie Hamasu. Návrat zajatcov a kým sa neuvidíme, že Gaza nebude hrozbou pre Izrael." informoval izraelský premiér Benjamin Netanjahu.

"Odkedy izraelské vojská prevzali kontrolu nad hraničným priechodom Rafah, dodávky paliva sú veľmi obmedzené. Potrebujeme benzín najmä do sanitiek. Ak to bude takto pokračovať, záchranárske autá nebudú môcť jazdiť a situácia sa ešte zhorší," povedal hovorca palestínskeho Červeného kríža Raed al-Nims.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy