Jasno
25°
Bratislava
Prokop
4.7.2024
VIDEO: Pri turbulenciách sa zranili desiatky ľudí. Jeden skončil medzi batožinami
Zdielať na

VIDEO: Pri turbulenciách sa zranili desiatky ľudí. Jeden skončil medzi batožinami

BRASILIA / Pri turbulenciách sa v pondelok 1. júla v lietadle cestou zo Španielska do Uruguaja zranilo najmenej tridsať ľudí. Stroj spoločnosti Air Europa s 325 pasažiermi pristál núdzovo v Brazílii, zranení boli prevezení do nemocníc.

Lietadlo núdzovo pristálo v Brazílii

"Väčšina z nich utrpela ľahké zranenia a zdá sa, že nikto z nich nie je v ohrození života," uviedol uruguajský diplomat diplomat, podľa ktorého už niektorí mohli nemocnicu opustiť. Lietadlo Boeing 787-9 na linke z Madridu do Montevidea sa do turbulencií dostalo okolo 2:30 miestneho času. Ich silu dokladajú zábery zverejnené na sociálnych sieťach, ktoré ukazujú osobu, ktorá zrejme vplyvom otrasov skončila v batožinovom priestore nad hlavami cestujúcich.

Krátko po udalosti stroj pristál na medzinárodnom letisku vo východobrazílskom meste Natal. "Lietadlo normálne pristálo a zranenia rôzneho stupňa závažnosti sú už ošetrované," citovala agentúra Reuters z vyhlásenia leteckej spoločnosti. Podľa Air Europa malo v pondelok (2.7.) z Madridu odletieť lietadlo, ktoré cestujúci v Natale vyzdvihne a dopraví ich do Uruguaja. Poškodený stroj zostane v Brazílii, aby mohol byť opravený. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy